Designérka Veronika Kučerová tvoří autorské motivy pro Šijeme srdcem

V Šijeme srdcem si zakládáme si na tom, že potisky, designy a motivy našich produktů nenaleznete nikde jinde. Často spolupracujeme s grafiky a designéry. Baví nás spolupráce s kreativními mladými lidmi, kteří do našeho příběhu vnášejí přidanou uměleckou hodnotu. Jednou z nejnovějších, kouzelných novinek v portfoliu Šijeme srdcem je autorská grafika Veroniky Kučerové, inspirovaná motivy přírody, beskydské fauny, oblíbeným Malým princem - knihou plnou inspirace pro všechny věkové kategorie a valašskými folklorními motivy. Zajímá vás jak spolupráce vznikla a kdo Veronika Kučerová je? Poprosili jsme ji, ať vám příběh povypráví ze svého pohledu. Čtěte dále. 

O spolupráci

K Šijeme srdcem jsem se dostala zvláštní souhrou náhod. Stačilo odpovědět na jednu z poptávek, které občas chodí do schránky Ateliéru grafického designu na UTB. Při návrhu designu původní poptávky si můj styl vyhlédla Bára Uhýrková-Černá, spojila mě s milou Adrianou, slovo dalo slovo a už jsem v tom lítala až po uši.

Témata mi byla velmi blízká - česká příroda, folklor a Malý Princ (kterého jsem nedávno četla k maturitě). Nejdřív jsme se musely shodnout na provedení, které podle tradice Šijeme srdcem nese prvky roztomilosti, ale taky minimalistického stylu. Žádný kýč přes jejich síto neprojde. Nebudu lhát - nějaký čas nám slaďování zabralo. To jenom potvrzuje, s jakou pečlivostí jsou vzory a látky vybírány, než se k vám dostanou. Výsledkem je kolekce, plná ruční perokresby a akvarelu doplněná čistými folklorními motivy. Troufám si tvrdit, že některé ze vzorů s radostí obléknou nejen děti, ale taky dámy.

Designování předcházelo mnoho návrhů (od každého vzoru mám v šuplíku zhruba 3 neprovedené varianty), skenování, utírání rozlité tuše, slepování v programech dohromady… A v dalším kole chystání na tiskové role. Hodně jsem se celým procesem naučila a oči se mi rozzářily pokaždé, když se ke mně dostala fotka potištěných látek! 

Tým Šijeme srdcem si bezpochyby zaslouží svoje jméno. Bylo mi ctí a radostí vytvářet design zrovna pro ně a budu se těšit na další výzvy.

O mně

Od malička mám vztah k výtvarnu - malování (dříve ke zděšení rodičů po stěnách pokojíčku), keramika, vyšívání; to všechno jsem si musela vyzkoušet! Údajně to máme v rodině už od pradědečka, i když jsem první, kdo se chce umění věnovat na plný úvazek. Prošla jsem si ZuŠkou a nakonec jsem si i díky svojí tvrdohlavosti splnila sen studiem grafického designu na Univerzitě Tomáše Bati. 

K dětem jsem si našla cestu až mnohem později, když jsem se v klubu bojového umění starala o hladký průběh jejich výuky. A snažila se nepřidávat do všech jejich bláznivých nápadů. Měla jsem štěstí - tamější děti jsou mimořádně tvořivé a byla radost s nimi vytvářet ikebany, kreslit s nimi “ideálního” bojovníka nebo vyrábět bambulky z bavlnek. Fascinuje mě jejich představivost. Dnes se mimo grafiku věnuju malování na obličej, obzvlášť pro děti.

Poslední dobou se snažím najít si více času na ilustraci - ať už digitální, nebo tradiční s použitím kaligrafie, akvarelu, kvaše, tuše a mnohých dalších technik. Oblíbeným tématem mi zůstávají zvířata a fantastické krajiny, obzvlášť když se začtu do nějaké knihy o dracích. Mimo jiné objevuji, co všechno dokáží lidé v grafické/tiskařské/designerské branži vyrobit a těším se, až si vyzkouším další technologie. Doufám, že budu mít jednou šanci účastnit se projektu, jehož jediným cílem není vydělat peníze, ale taky udělat svět o trochu příjemnějším místem. Třeba nejen pro dnešek, ale i pro další (nejen lidské) generace. Být snílek se mi zatím vyplatilo, tak proč ne?

Veroniku najdete online:

WEB: kuce.cz

FB: facebook.com/ourshellves

EMAIL: veronika@kuce.cz

Nová autorská kolekce Šijeme srdcem je jedinečná

Díky spolupráci s Veronikou jsme motivy a produkty Šijeme srdcem posunuli opět dál. Staly se z nich jedinečné, originální a kreativní kousky, které (jak toužebně doufáme) udělají radost dětem i jejich okolí. Proč jsme vybrali právě motivy Malého prince, zvířátek a folklóru? 

Malý princ

 

Je kniha, která přes svou útlost nese obrovský kus moudra a inspirace pro malé i velké. Stal se symbolem skutečnosti, že jeko dospělí ztrácíme čistý a laskavý pohled na svět a bylo by krásné, se na svět umět znovu podívat dětským okem. Sám Antoine de Saint-Exupéry prostřednictvím této knihy hlásá "Všichni dospělí byli dětmi, ale málokdo si na to pamatuje." Věříme a doufáme, že kolekce Šijeme srdcem - Malý princ bude všem malým i velkým připomínat, jak křehké je dětství, jak moc je dětský pohled na svět moudrý a čistý a jak bychom se ho neměli vzdávat kvůli předsudkům a stereotypům. 

Zvířata z Beskyd a folklór

Šijeme srdcem je lokální značka, která nabízí oblečení kompletně ušité v Česku. V srdci Valašska, v Beskydech. A jsme na to náležitě hrdí. Každý kousek projde rukama našich švadlenek. Nejde o žádnou tovární strojovou výrobu, ale poctivé a kvalitní české oblečení, které se stane tím nejlepším parťákem vaše dobrodružství. A právě sounáležitost s krajinou kde působíme, s valašskem jsme se pokusili přenést do produktů pomocí zvířátek a folklórních motivů. 

Folklorní motivy jsou kořeny, které nás spojují s půdou na níž vyrůstáme.Folklór z autorské tvorby designerky Veroniky Kučerové je oním pomyslným kořenem, který spojuje Šijeme srdcem s Valašskem a ukazuje hrdost spojenou s naší lokální tvorbou. 

©2017 Šijeme srdcem | Obchodní podmínky