Doprava ZDARMA do PPL parcelshop v ČR nad 300 Kč.

Svoboda až navěky aneb být mámou není pro dámičky

Katka Emmons dlouhodobě a spokojeně obléká sebe i své děti do produktů Šijeme srdcem. A nás to velmi těší. Přečtěte si, jak jí naše oblečení pomájá, co na něm oceňuje a proč je nám věrná? 

Neustále v pohybu

Kdybych vám měla popsat, jaké to je být maminkou 4 dětí (z toho třech malých), tak bych musela říct: „Neustále v pohybu.“ A to od brzkého rána do pozdních večerních hodin. Času nazbyt opravdu moc není, a tak je třeba hledat cesty, jak fungovat co možná nejefektivněji. A to se týká i oblékání. Dobře, přiznávám, že svou roli hraje i lenost se několikrát denně převlékat. 

Díky své práci (respektive několika pracem) se dostávám jak do města mezi lidi, tak do sportovního prostředí…taky mezi lidi, ale jinak oblečené. Pokaždé, když jsem vyfintěná z města a jedu rovnou na trénink, cítím se mezi sportovci jako mimoň. A naopak ve městě se mezi dámami v lodičkách a s kabelkami cítím jako drban. Jo, mohlo by mi to být jedno, ale ty pohledy některých dam v obchodech se prostě nedají ignorovat. 

Pohodlí především 

Vždycky jsem dávala přednost pohodlí. Dodnes vlastně nechápu, jak se dobíhá autobus v lodičkách nebo jde s dětmi do obchodu s kabelkou. Mě to prostě nejde. Raději si nazuju kecky a vezmu batoh na záda. Tam se mi vejde nezbytné náhradní oblečení pro holčičky, pití a svačina, bez kterých neudělá žádné z našich dětí ani krok (hrozně totiž trpí hlady), pak několik autíček a jiných nezbytných hraček i vlhčené ubrousky (promiň, přírodo, tohle je fakt hodně dobrý vynález).

U oblečení z dílny Šijeme Srdcem žádné kompromisy dělat nemusím. Tahle móda má všechno, co potřebuju. Pohodlí, neomezuje mě, je elegantní, tak trochu jiná a ušitá z materiálu v té nejvyšší kvalitě. 

Na první pohled se může zdát, že na některých věcech není nic zvláštního. Ale v tom je ta nádhera. Střihy jsou jednoduché, ale dělané tak, aby oblečení pohodlně sedělo. Jednoduchost střihu dává vyniknout famóznímu designu a barvám, které dělají každý kousek nepřehlédnutelným.

Našla jsem se v Šijeme srdcem

Našla jsem se. Konečně jsem se našla. S radostí jsem odložila téměř všechny džíny a hupla do legín a dlouhých topů, mikinošatů a jiných šatů. Jsem „legínovec“. Navíc v kombinaci například s lesním topem je to model, ve kterém mohu ráno honit děti po domě, aby už se konečně oblékly a vyšly ze dveří, pak jít učit svou hodinu anglické konverzace na naší ZŠ, jet na trénink do Plzně, a pak si zajít na kávu do víru velkoměsta. Poslední krok je pro mě zatím z říše pohádek, ale až to přijde, budu na to parádně oblečená. Prozatím se spokojím s pitím čaje u nás na zahradě. Sice tam můj krásný model ocení leda naše fenky, veverky a ptactvo, ale na druhou stranu ten klid je božský.

Cesta z města 

Před 4 roky jsme se s manželem rozhodli udělat vcelku velký krok kupředu. K našemu překvapení si mnoho lidí z našeho okolí myslelo (a dodnes myslí), že to byl spíš velký skok dozadu. Odešli jsme z města. Vzdali jsme se pohodlí městské dopravy, obchodu u nosu, všeho u nosu. Naše srdce si získalo místo uprostřed lesa, ze kterého postupně vytváříme domov. Pro své děti jsme chtěli svobodu pohybu, čistý vzduch a kontakt s opravdovou přírodou, kdy denně uvidí lesní zvěř a v noci je tma jak v pytli. A těch hvězd na obloze…

Přírodu máme rádi, milujeme les a všechno s ním spojené. Nu, já bych se asi dokázala obejít bez bahna… ale naše milé ratolesti jsou jím přímo hypnotizované. Je to jako magnet… bydlíme v údolí u potoka, kde je to 6 měsíců v roce připomíná bahenní království. Ale což, když je dobré oblečení, neexistuje důvod zůstat doma. A jak říkají mnozí: „Pračka to vypere.“

Na první pohled i dotek

Se značkou Šijeme Srdcem mě seznámila moje kamarádka Šárka Razýmová. Zrovna začala dělat ambasadorku. Poslala odkaz na svoji první recenzi do světa sociálních sítí. Oblečení mi padlo do oka okamžitě. Láska na první pohled se nemusí týkat jen mezilidských vztahů. Já se zaláskovala až po uši. Šárčinu recenzi jsem hltala slovo po slovu. Ono se vlastně nic psané Šárčinou rukou nedá číst jiným stylem, než hltacím. 

Nadhodila jsem tenkrát malou poznámku do komentáře, že kdyby byl zájem o hardcore testování produktů, tak to našich 6 dětí (myšleno včetně Šárčiných) zvládne levou zadní. A tak se stalo, že jsem byla oslovena, abych se i já stala ambasadorkou. Tohle prostě nešlo odmítnout.

Na první zásilku jsme čekali jak na Ježíškovo zazvonění. Byla jsem hrozně zvědavá, jak bude všechno vypadat v reálu, jak to bude sedět a fungovat. Děti dostaly softshell komplety a funkční trička, já s Julinkou softshell parky a pro všechny tam byly bambusové čepice. Ještě jsem si objednala mikinu a mikinošaty. Udělali jsme si doma takovou módní přehlídku.

Jak jsme testovali softshell

Všechny malé děti od té doby nechtěly obléknout nic jiného. A vůbec jim nevadilo, že venku už bývalo kolem 17ti stupňů. Jejich srdíčka si získali dinosauři, kočičky a ptáčci. Ani se jim nedivím. Já bych chtěla mít taky tak krásný softshell set. Nu, dámy, budete muset zapracovat na sportovním střihu i pro velký holky. V parce se v lese dovádí špatně. A potřebuju kalhoty!

K mému velkému překvapení nebyly děti nikdy zapařené. Softshell je nejenom v nádherných barvách a designech, ale je hlavně se úžasně chová v chladu, teple i vlhku. Oblečení máme přes půl roku, a tak jsme si prošli vším, co má počasí v nabídce. Na  kvalitu softshell materiálu mohu přísahat. Nepromokne a zároveň nezapaří, uvnitř je příjemně měkký, má reflexní prvky, z pračky vyjde vždy bez známky zapras… (slabší povahy prominou můj slovník, ale někdy se tomu už nedá říct jinak). A v neposlední řadě je tu střih…

Nesetkala jsem se zatím s dětským oblečením, které by mělo všechno, co jsem kdy chtěla a žádala. A tady se to stalo. Střih je velice dobře promyšlený. Od vysokého lemu v pase, který je měkký  a neškrtí, přes prodloužená záda bundiček, po vychytané kapsy, do kterých se vejde mnoho… a důležitá informace – všechny poklady lehce vyndáte. Včetně písku, drobků a jehličí.

Malí uličníci si vzali testování softshellu k srdci a podrobili ho zkoušce vskutku náročné, a to hned několikrát. Zároveň podrobili i maminku vysoce náročnému testu schopnosti zachovat klid a úsměv, když se rozhodli doprovodit naši nejstarší dceru na procházce s pejsky. Nicnetušící jsem je oblékla do čerstvě vyprané bundy a kalhot. Bylo trochu vlhko, jedna louže na louce, nic se přece nemohlo stát. 

Jak rychle jsem se probudila ze své mylné představy, že na louce za domem nečíhá žádná nástraha. Za necelou půlhodinku jsem z oken obýváku viděla dvě malé bahenní příšery. A v ten okamžik jsem ztratila veškeré naděje na úspěšné absolvování testu zachování klidu a úsměvu. Oba vítečníci byli osprchováni hadicí před domem… žádné strachy, babičky, venku bylo vcelku teplo. Do té doby jsem netušila, kam až se může bahno dostat při důkladné koupeli v jediné bahnité louži na celé 3 hektarové louce. Dokonce se prý bahnem i koulovali. Dětská fantazie hranice opravdu nemá. A je to tak dobře. Zpět do klidu jsem se dostala až poté, co jsem vytáhla bundy a kalhoty z pračky. Ani známka. Jako opravdu ani jediná památka na bahenní koulovačku. Moje srdce zaplesalo. S radostí jsem darovala veškeré ostatní bundy a kalhoty, protože po této zkušenosti jsem pochopila, že ven už jiné oblečení potřebovat nebudou. 

Když se nedávno rozhodli, že se znovu pokusí přivolat zimu sjížděním bahnitého kopečka po zadku, břiše a mnoha dalšími způsoby, už jsem se zlobila o poznání míň. Večer jsem všechno vyprala (na praní používáme prášek šetrný k přírodě) a ráno bylo oblečko suché, jako nové, připravené na odjezd do školy/školky.

Milí rodiče, prarodiče, tety, strýčkové, kamarádi, nebojte se investovat do kvality. Toho oblečení vydrží všechno. A podědí ho ještě mnohé generace. Od jisté doby se řídím zásadou mé babičky Marušky: „Nikdy jsem nebyla tak bohatá, abych si mohla kupovat levné věci.“ Ne, nejsou to nejlevnější věci, ale zdaleka nepatří ani k těm nejdražším, lépe řečeno předraženým. Pokud chcete mít doma něco, na co můžete spolehnout, bude to vypadat výjimečně a vydrží několik generací, pak zavítejte na adresu Šijeme Srdcem. Můžete si být jisti, že na vysoké úrovni bude nejen oblečko, ale taky zákaznický servis. Holky jsou prostě srdcařky po všech stránkách.

©2017 Šijeme srdcem | Obchodní podmínky