Šijeme srdcem boduje novou fashion kolekcí

Byl to možná trochu risk. Šijeme srdcem, které až doposud sázelo především na sportovní a sportovně elegantní módu, na níž si vypracovalo špičkové renomé, se po hlavě vrhlo do neznámých vod. Společně s módní návrhářkou Kristýnou Seidlovou vytvořilo zcela unikátní fashion kolekci. Pár dnů od jejího uvedení na trh je jasné, že risk se vyplatil. Beskydská značka se znovu trefuje přímo do srdce!

„Bylo to pro mě něco úplně nového. Snažila jsem jít po tom, co sama nosím, co je mi pohodlné a co mi v šatníku chybí nebo bez čeho se naopak neobejdu,“ odkrývá začátky spolupráce usměvavá Kristýna Seidlová - návrhářka svatebních šatů z Valašského Meziříčí. Svěží, umělecký vítr si s kolektivem beskydských srdcařek sedl nejen pracovně, ale i lidsky, a první čtyři fashion kousky se štítkem Šijeme srdcem na sebe nenechaly dlouho čekat.

Kristýno, jak se návrhářka svatebních šatů dostane k navrhování fashion kolekce pro Šijeme srdcem?

To bylo úplně jednoduché. Dlouho se znám s Bárou (pozn.: Marketingová manažerka Šijeme srdcem Bára Uhýrková Černá) a ta mi jednou zavolala, že shání někoho, kdo by jim pomohl s návrhem nové kolekce. Že potřebují novou duši a jestli bych neměla zájem. Tak jsme si to potvrdily a už to bylo (smích). Je to samozřejmě něco úplně jiného, než co dělám normálně. Ale já mám těch nápadů v hlavě miliony, takže to jde samo, spíš se musím krotit. Šlo tedy hlavně o to, najít s holkami ze Šijeme srdcem, které se až doposud zaměřovaly spíš na sportovnější módu, tu správnou, společnou cestu. 

A zdá se, že jste ji našly. Velmi rychle jste vytvořily první čtyři elegantní kousky, které u zákaznic Šijeme srdcem slaví už od začátku úspěch. Co jim má vaše kolekce přinést?

Hlavně pohodlí. Aby se žena cítila sexy, to je podle mě základ. Protože pokud se nebude sama sobě líbit, tak to nebude fungovat. Pointou celé téhle minikolekce je, že je navrhována pro mámy, které normálně žijí, fungují, starají se o děti, chodí u toho do práce a zároveň se chtějí líbit. To je to gró. Takhle to má fungovat. Jednotlivé kousky jsou mezi sebou kombinovatelné a zákaznice z nich vykouzlí během pár okamžiků mnoho nápaditých outfitů, stačí měnit doplňky a popustit uzdu kreativitě. Kolekce je hravá, můžete k ní obout botasky i jehlové podpatky, nasadit kšiltovku nebo elegantní klobouk a vždy vznikne nový neokoukaný look. 

Ve spolupráci s vámi vzniklo oversize tričko, rolák s řasením a áčková a tulipánová sukně. Proč právě tyhle kousky?

Adriana (pozn.: Zakladatelka Šijeme srdcem Adriana Bodrog) přišla s materiálem a ten mi většinou ukáže jasnou cestu. Mám to tak i s navrhováním svatebních šatů. Viděla jsem mikromodal a hned bylo jasno, že z něj budeme dělat oversize trika. Jen jsme doladily detaily. Z jiné látky se potom tvořily roláky a sukně. Zkrátka vidím látku a rovnou mě napadají celé outfity. S těmi jsme si hráli i při focení. Outfity jsme doladili i Vasky botami a klobouky Tonak. Jakmile mám v hlavě jasnou vizi, tak si umím prosadit svůj názor (smích). Když to tam je, funguje to úplně nejlíp. A tady to bylo.

Pracovala jste s některými materiály u Šijeme srdcem poprvé?

S mikromodalem jsem se už setkala, s ostatním jsem moc zkušeností neměla. Ale vzhledem k tomu, že se v oděvnictví pohybuji nějakých patnáct, šestnáct let, dovedu si představit podle vlastností materiálu a toho, co cítím při dotyku, jak funguje a co z něj může vzniknout.

Máte v téhle nové fashion čtyřce nějakého favorita?

Asi rolák. Ty nosím v běžném životě skoro pořád. Ten byl tedy úplně jasný. Nadpozemská jemnost materiálu si mě získala a věřím, že okouzlí i zákaznice. Doladily jsme ho řasením, ať schovává, co má (úsměv). Rolák je pro mě topka.

Bude vaše spolupráce se Šijeme srdcem pokračovat?

Zatím to vypadá, že ano. Už jsme měli schůzku ohledně další kolekce na jaro. Věřím tomu, že tahle předvánoční minikolekce byl jen takový můj první krok do světa Šijeme srdcem.

Kam by vedly další kroky vaší společné cesty?

Myslím, že se s holkami ze Šijeme srdcem dobře potkáváme v tom, že nejsme milovnicemi křiklavých barev. Taky máme rády jednodušší styl. Takže tímhle směrem to asi povedeme i dál. Budeme se zaměřovat na  podchycení super střihu a jeho doladění zajímavými doplňky a detaily, které již teď vymýšlíme. Věřím, že to bude super. Spíš než barvami bychom tedy rády zaujaly skvělým střihem a provedením.

Když mluvíte o Šijeme srdcem, usmíváte se. Co vás na téhle firmě baví?

Vlastně úplně všechno (smích)! Mám možnost být u výroby a realizace. Ta atmosféra sama o sobě je tam hrozně fajn a v tomhle duchu vzniká i oblečení. Je prostě nasáknuté pozitivní energií. Skoro si říkám, že bych tam toho času potřebovala trávit víc (úsměv).

Kristýna Seidlová (27.7.1987)

Narodila se a žije ve Valašském Meziříčí. Vystudovala módní návrhářství v Novém Jičíně. K šití ji přivedla maminka. „Dodnes si pamatuju, jak mě štvalo, že máma sedí za šicím strojem. Ale pak, když jsem šla do školy v krásných, květovaných šatech s krajkovým límečkem, jsem byla nejspokojenější.  Móda je pro mě něco, co mě ovlivňuje každý den, celý život. Co mi dává prostor být jedinečná a originální a taky se lišit,“ říká Kristýna Seidel. V posledních letech se věnuje především navrhování svatebních šatů. Cizí jí však není ani společenská či dokonce filmová móda. Podílela se například na realizaci kostýmů pro filmovou pohádku Největší dar. 

©2017 Šijeme srdcem | Obchodní podmínky