Sleva 15% na vše. Kód: SRDCOVEDNY

Jak oblékat děti, aby neprochladly a nenastydly?

Téma rýmiček a kašlíků z jarních plískanic, bahenních koupelí a nepříjemného větru trápí všechny rodiče. Cestou je prevence v podobě otužování, budování imunity a příjmu dostatku vitamínů. Zasáhnout a efektivně bojovat s nepřízní počasí můžete i pomocí vhodné kombinace funkčního oblečení. Prozradíme vám jak! 

Když v roce 2013 vznikla v Beskydech, v srdci Valašska, malá značka Šijeme srdcem, bylo velkým snem zakladatelky Adriany, aby oblečení z jejích rukou dělalo radost dětem v blízkém okolí. Dnes stylové a funkční kousky obléká celé Česko, Slovensko a i v zahraničí o něm už vědí. Šijeme srdcem se zařadilo mezi přední ryze České firmy v oblasti stylového outdoor i fashion oblékání. Léta zkušeností a praxe značce vytyčily další cíl. Oblékat děti (ale i dospělé) tak, aby jim to slušelo, cítily se v maximálním pohodlí a především byly chráněny před větrem, deštěm, prochladnutím a následným nastydnutím. 

Mnoho rodičů, v touze děti zahřát a uchránit před nemocí, obléká do několika tlustých vrstev, huňatých svetrů, punčocháčků, chlupatých čepic apod. Malí raubíři jsou pak při dovádění přehřátí, nespokojení a špatně se jim pohybuje. Přitom stačí objevit kouzlo vrstvení tenkých funkčních materiálů! 

Softshell bundySotfshell bundySoftshell bunda

Nechte děti řádit venku na tajícím sněhu, dopřejte jim radost při běhu potůčkem či louží, pokořte s nimi vrcholky okolních kopců bez strachu, že prochladnou! Jak na to? Držte se tří jednoduchých pravidel. 

Spodní vrstva nasává a odvádí pot

Hlavní funkcí této vrstvy je odvádět pot od pokožky směrem ven, udržovat tak tělo neustále v suchu i komfortu a zabránit tepelným ztrátám. Spodní vrstva je variabilní. V chladnějším počasí ji představuje termoprádlo. Tedy komplet trička s dlouhým rukávem a legín s perfektně přiléhavým střihem, ze spolehlivého a příjemného funkčního materiálu. V teplejším počasí můžete spodní vrstvu nahradit mikinotričkem, které současně supluje i izolační funkci střední vrstvy. Jakmile slunce vystrčí hřejivé paprsky, ale stále pofukuje nepříjemný vítr, oblečte dětem pod softshell lehké funkční tričko. 

Dětská sotfshell bunda a parka

Střední vrstva zabezpečí izolaci

Jak již je zmíněno výše, střední vrstva zajišťuje termoizolaci. Díky speciální vazbě a použitým vláknům je ve struktuře materiálu obsažen vzduch, který plní izolační funkci a zadržuje tak tělesné teplo. Stejně jako spodní vrstva pomáhá bezproblémovému průchodu potu ve formě vodní páry dál od těla, směrem ven. Perfektní střední vrstvou jsou mikiny ze svetroviny a fleecu nebo jiných funkčních materiálů.

Dětská sotfshell bunda a čepiceSoftshell mikiny

To nejlepší nakonec - ochranná softshell vrstva

Softshell je geniální funkční materiál, velmi dobře odolává vodě a větru, ale současně je paropropustný. Tvoří spolehlivou bariéru mezi tělem a vnějším okolí. Nositel se v něm tak nezapotí, a když přeci jen ano, vlhkost bude díky prodyšnosti materiálu pohodlně odvedena ven, aniž by dítko prochladlo. 

Softshell bundaSoftshell na horách

Oblečete-li svým malým pokladům na dvě předchozí vrstvy bundičku nebo parku a kalhoty ze softshellu, můžete si být jistí, že budou skvěle chránění před větrem, chladem i vlhkem. 

V Šijeme srdcem jsou bundy a kalhoty vybaveny náplety, aby dětem nefoukalo do rukávů a nohavic. V pase kalhot je náplet dostatečně vysoký a měkký, spolehlivě tak drží a chrání záda. 

Nejnovější model bundičky je králem dětského outdoor vybavení, je vyroben ze softshellu se špičkovými vlastnostmi, které patří mezi nejlepší na trhu: vodní sloupec: 30 000 mm / prodyšnost: 15 000 g/m2/24 hod. To znamená, že je extrémně voděodolná i prodyšná. Přibyly také nepromokavé zipy a regulace kapuce i spodního lemu bundy. Standardem softshell oblečení značky Šijeme srdcem je dostatek reflexních prvků. Milovníci stylu a originality ocení autorské potisky z per mladých designérů, které oblečení Šijeme srdcem zdobí. Minimalistům rozzáří oči jednobarevné kousky, nebo třeba ležérně elegantní softshell parka. 

Švadlenky se v dílně Šijeme srdcem rozhodně nezašívají. Tvoří oblečení, které vám kryje záda, rozbuší srdce a stane se tím nejlepším doprovodem a ochráncem na cestách za vašim dobrodružstvím. 

Zkuste to! 

©2017 Šijeme srdcem | Obchodní podmínky