Doprava ZDARMA do PPL parcelshop v ČR nad 300 Kč.

Jak se vybavit na jarní výpravu aneb bez sváči se to neobejde

Cvrlikání kosa, zelenající se tráva, voňavý vzduch a péřové kombinézy pohřbené v hlubinách šatní skříně. Na tohle jsem se těšila od Vánoc! Jaro vpadlo do Beskyd bez zaklepání a my jsme rádi. Konečně můžeme zahodit oteplováky, ve kterých i Twiggy připomíná zavalitého medvěda. Nejlepší recept na jarní hubnutí? Kdepak půst, stačí odložit zimní bundu a hned máte o pár kilo méně!

Mezi námi, být to na dětech, provětrali bychom měkké dárky od Ježíška mnohem dříve, než slunce svými paprsky vysušilo jarní meze. Barevné vzory na bundách Šijeme srdcem je přitahovaly jako magnet a skoro každý den před odchodem do školky jsem čelila dotazům typu „kdy už si mami budu moct vzít tu bundu s plejtvákama”?! (Mazaně jsem dětem tajila, že kdyby si jako spodní vrstvu vzaly ze šuplíku parádní termoprádlo, a nahodily funkční mikiny, zima by jim tak od února rozhodně nebyla). Nejsem materialista, ale ani blázen, abych fungl novou softshellovou výbavu poprvé oblékla dětem ven po týdnu vydatných dešťů… To bychom ty dinosaury, velryby a jednorožce taky už nemuseli nikdy spatřit v původních barvách. 

Dětské softshell oblečení

Dětské softshell bundy

Naštěstí, kdo si počká, ten se dočká. Louky jakž takž vsákly bláto, (líbivých fotek chtivá) matka svolila k první vycházce v softshellovém vybavení od Šijeme srdcem a všichni byli rázem spokojení. Jak taky jinak, když oblečení má propracované střihy, kvalitní materiály a pečlivé zpracování. Neplánovaným, ale vítaným vedlejším efektem krásně potištěných látek je zvýšená dětská opatrnost, neboť si věci nechtějí zničit! Mé srdce vrchní velitelky pracích a čistících sil plesá. 

I když jsou dny čím dál teplejší, zem je často ještě hodně studená. A vysvětlovat malým badatelům, že na ní nemají klečet, aby nenastydli, je sisyfovská práce. Proto jsem dětem na jaro zvolila softshellové kalhoty s fleecovou vrstvou. Vyplatilo se hned při první procházce, kdy v podstatě půlku strávili na čtyřech pozorováním ploštic…

Dětské softshell oblečení

Dětské softshell bundy

Když jsme u těch jarních výletů, pojďme si připomenout, bez čeho se žádná pořádná výprava neobejde! Bez jídla! Jaro je totiž obdobím probouzení ze zimního spánku - přírody, zvířat a také maminkovského svačinového umění. Po několika měsících gastronudy, maximálně v podobě (zmrzlých) toustů, přichází konečně čas, kdy se můžeme trochu vyřádit, aniž by dětem následně u jídla omrzly prstíky. Teplejší počasí k venkovnímu svačení přímo vybízí. Co se osvědčilo na výletech nám? 

  1. Mít pro každé dítě vlastní krabičku s přídělem jídla, méně se pak hádají, kdo dorazí poslední kousek. Fajn jsou třeba boxy s těsnícími přihrádkami na jogurt či přesnidávku, oddělenými přihrádkami a existují také krabičky, kterým můžete snadno personifikovat vzhled fotkou dítěte.
  2. Využívat opakovaně použitelné obaly - namísto do igelitového sáčku zabalit jídlo do plátěné svačinové kapsy nebo voskovaného ubrousku a místo koupeného džusíku v krabičce si nabalit láhev s vodou. 
  3. Místo kupovaných sladkostí péct muffiny, vafle, lívance, skořicové šneky, koblížky, perníčky… Děti spokojeně mlsají a já přesně vím, co jedí. Výletováním v přírodě trávíme docela dost času, proto se snažím co nejvíc nahrazovat prefabrikované domácím. Někdy to stíhám víc, někdy míň. 
  4. Střídat proviant. Napětí, jak přesně vypadá obsah krabičky tentokrát, je pro děti velký hnací motor.
  5. Připravovat svačiny spolu s dětmi. Sobotní výlet nemusí pro maminku začínat pátečním vařením a končit nedělním vyskládáním pračky. Snažím se děti učit, že dobroty do batůžku nenaskáčou samy. 
  6. Ovoce a zeleninu krájet na kousky. Celé jablíčko si děti vezmou z batohu málokdy, ale když jim podstrčím ovocné špízy nebo mrkvové hranolky, zapráší se po nich.
  7. Sledovat inspiraci okolo - naprosto geniální nápady na originální svačinky hledám na instagramu - napadlo by vás třeba připravovat volská oka nebo listové těsto v toustovači?? 

Svačinka na výpravuSvačinka na výlet

Pokud ve vás stále hlodá červíček pochybností, zda se ten či onen kus oblečení vyplatí, přesvědčte se na vlastní kůži - vyberte si ze široké nabídky a hurá do terénu! Do konce dubna můžete navíc využít akci - 1+1 vylepšené softshell kalhoty s top parametry, kdy druhé kalhoty pořídíte za půlku.

Mája Jedličková - blog Jak ta Jedle

©2017 Šijeme srdcem | Obchodní podmínky