Šárka a par(k)ádní parka

Právě utrpěná podivná zima nebyla ve všem zase až tak špatná. Tak například jsme po celou dobu jejího trvání jen jedinkrát zapadli autem. Netahala jsem kočárek přes manťáky na chodnících jako loni. A když už něco napadlo, báječně se z toho stavěly sněhuláci. A to vůbec nejlepší je, že jsme ji celou mohli prožít v Šijeme srdcem. 

Obzvlášť jeden kousek mě provázel nepřetržitě několik měsíců. Od chvíle, kdy k nám domů dorazila softshellová parka, zuří ve skříni lítý boj o nejpopulárnější kousek. A parka ty ostatní zatím necitlivě válcuje. A to to na začátku neměla vůbec jednoduché. Ač je sofsthell mým oblíbeným materiálem a třeba u dětí na něj nedám dopustit, sama na sobě ho moc ráda nemám. Všechny bundy, které jsem kdy měla, mě tak nějak svíraly a drhly o vrstvu, co byla pod nimi. Bez ohledu na sytou barvu, šik provedení a přínosný sexappeal jsem se vždycky nemohla dočkat, až to ze sebe sundám. Parku už od prvního obléknutí sundávat nechci. Děti trochu divně koukaly, když jsem v ní v den doručení v pozdním létě doma i obědvala, ale co už. 

Možná bych uvítala menší velikost, ale před půl rokem byla nejmenší 36/38, tak mám tu. A víte co? Vůbec v ní neplavu. Stahování, které je na téhle bundě opravdu funkční a ne jen na parádu, by vykouzlilo ženský pas i Rockymu. Ani rukávy si nikde nemáchám, protože mají všitý náplet, který je tak akorát pevný, aby neškrtil, ale pořád udrží rukáv tam, kde má být. A ještě jednu velkou výhodu ty rukávy a stahování mají. Neleze do parky dotěrný vítr. Co já se nanadávala všem těm rádoby teplým bundičkám, ve kterých člověk promrzl na kost s prvním zafoukáním! Konečně mám něco, v čem se se namísto choulení s rukama v kapsách a lokty křečovitě staženými u těla můžu normálně svobodně narovnat a neztratit při tom to těžce nasyslený teplíčko. A když jsme u těch kapes. I ty na parce najdete. A pořádně veliký a tak fikaně střižený, že vám tam ty ruce stejně zaplují, ať chcete nebo ne. Osobně bych možná trochu zmenšila kapucu. Když si parku zapnu až ke krku, má tendenci mě svou rozlehlostí a váhou trochu škrtit, ale možná bych jen měla naposilovat vršek :-) Řeším to nedopnutým zipem a pořádným šátkem.. a je po problému. Na druhou stranu je kapuce navržená tak, že schová celou hlavu, aniž by padala do očí, což je pro mě docela milá novinka. Až doposud jsem byla smířená s tím, že když prší, nemá to člověk zkrátka radši ani vidět.

Zatím jsem neodhalila poslání parkových “krovek“, tedy rozstřiženého detailu na spodním okraji zadního dílu. Ale vůbec mi to nevadí, protože k té parce prostě tak nějak patří a dělá ji jedinečnou. Stejně jako barva. Já vám nevěděla, kterou z těch sedmi vybrat! Měla jsem jasno, že žlutou ne, jsem prase. V červené bych moc křičela a já mám teď radši ticho. Černého mám dost. Levandulová by mi slušela! Jenže coby mámě dvou malých dětí by mi tak hezky levandulová vydržela určitě jenom chvíli. Navy mě lákala, ale možná bych si pak zase vyčítala, že jsem sáhla po tmavé klasice. V jedlové bych byla ještě zelenější, než jsem normálně. Takže petrolejová. Tu barvu miluju a vlastně nevím, proč o ní pořád jen sním a nakonec ji doma nemám. Byla to dobrá volba. Vnesla mi do šatníku teplou záři a zatím mě neomrzela ani při každodenním nošení. A nejlepší je, že na ní není vidět bláto! Vezměte děti řádit po dešti do louží a nechte se s gustem ostříknout rozvýskaným předškolákem od hlavy až k patě. Posaďte si pak na ramena jeho dvouletou sestřičku v zabahněných holinách. Nechte na sebe obtisknout tlapy toulavého psa, co má takovou radost, že vás vidí, že mu to prostě nemůžete zkazit. Nacpěte si do kapes hromadu špinavých kamínků, šnečích ulit a šišek. Svalte se se svými rošťáky bez obav do trávy a vychutnejte si, jak po vás těch spousty kilo lásky skáče. 

Všechno tohle a mnohem víc má moje parka za sebou. Jako zázrakem je pořád jako nová a do pračky ji hodím až s první rozkvetlou pampeliškou. Když se teď nebudu ohlížet na dětský sortiment, je parka rozhodně zatím to nejlepší, co jsem od Šijeme testovala. A vzhledem k tomu, že to bylo testování dlouhé, intenzivní a zatím zdaleka nekončí, můžu to prohlásit s tím nejčistším svědomím a zcela bez přetvářky. Tahle věc za pořízení rozhodně stojí. Jděte do ní a žijte naplno! ;-)

©2017 Šijeme srdcem | Obchodní podmínky