Zářijové změny teplot? Se Šijeme srdcem žádný problém!

Babí léto

Vydržme ale ještě chvíli v těch teplých dnech. Letos bylo teplo vážně dlouhé, tropické teploty a nedostatek deště od května až do září. Nakonec jsem ale ráda, že nám výlet do family parku Bruno (včetně vodní říše) vyšel až na druhou půlku září. Stihli jsme teplé počasí a venkovní prostor byl téměř prázdný!

Dopředu jsem počítala s tím, že se Adélka namočí, takže jsem triček i legín vzala hned několik. Byla jsem zvědavá na funkční tričko s liškami od Šijeme srdcem, které je ve větší velikosti, než Aďa aktuálně nosí (110/116). Nejistotu, jestli nebude velké a tím pádem nějak bránit v pohybu, vystřídalo nadšení – ta velikost přetvořila funkční tričko v super funkční tuniku, kterou bude dcera moct využít ještě i příští rok (v té době už tedy jako tričko)! Za sebe můžu doporučit všem, kdo mají tuniky pro sebe a své děti rádi stejně jako já, aby to s větší velikostí také vyzkoušeli. Funkční tričko nezklamalo ani v rychlosti schnutí. Je z parádního lehkého materiálu Coolmax, jehož jedinečná struktura zaručuje nejen rychlé schnutí, ale také zlepšení termoregulace a odvod par z povrchu těla.

Před létem Šijeme srdcem oživilo svou nabídku o další krásné vzory, což jsem již nakousla v minulém článku. Jeden z nich mě naprosto uchvátil – ptáčci! S úsměvem tu teď vzpomínám, jak jsem se první rok Adélčina života vyhýbala růžové. Nebyl to zrovna můj favorit – preferovala jsem zelenou, žlutou, oranžovou… Krom toho – co kdyby druhé dítě bylo kluk, vždyť by nemohlo nic dědit! :-) Ještě před narozením druhé dcery jsme se ale k růžové prostě tak nějak dostali a musela jsem uznat, že Adi fakt sluší. Ptáčci tak byli jasná volba. Navíc natolik neotřelý design, že ji hned najdu mezi ostatními dětmi :-) Což se dost hodí – ona se totiž prostě nezastaví!

Tričko s ptáčky máme ve velikosti, ze které Adélka už pomalu vyrůstá (98/104). V současnosti by jí nejlépe seděla snad velikost 104/110, ale tu nabízí málokdo. Ale mrkněte sami na fotky, to jsou prostě nádherné barvy! Málokdy se stane, že je barevnost skutečně taková, jako na produkčních fotografiích, ale Šijeme srdcem se to povedlo. Další nadšení na mé straně!

Ještě doplním, že obě trička mají prodloužený zadní díl, což kvituji s povděkem a potěšením – krátká trička odhalující při zvednutí rukou záda nebo dokonce pupík u nás prostě využití nenajdou (maximálně na přešití na něco jiného :-)). Toto prodloužení se hodí i v létě – třeba při větrném dni na pískovišti či hřišti, kde se dítě často ohýbá a předklání (s běžným střihem ta záda vylezou raz dva).

Proti chladu správným vrstvením

Zima na sebe nedala dlouho čekat, a tak ač jsme ve středu 19. září řádili ve vodním světě a divili se, že už nejedou vodní fontány, o víkendu se přihnala ledová vichřice a 26. září dokonce ranní mrazík. Trička s krátkým rukávem tak nahradilo termofroté, svetrová mikina a k večeru i softshell. Tedy to, co již částečně znáte z našeho jarního článku. Dcera se přes léto docela vytáhla, a tak jí bunda už padne jako ulitá, navíc je bez plen, takže i kalhoty jsou super.

Co naprosto předčilo má očekávání je funkční prádlo z termofroté. To, co jsem o něm četla na jaře, se mi v chladu naprosto osvědčilo. První zkoušení proběhlo na zahradě (po vytvoření pár fotek doma, abyste viděli, co pod tím oblečením vlastně máme, protože je to spodní vrstva přímo na těle, která venku není vidět). Po návratu domů dcera odmítala tohle prádlo sundat a já se jí nedivím, je opravdu velice příjemné na dotek. Kombinace tří tenkých vrstev podle Šijeme srdcem se osvědčila (funkční spodní prádlo, termoizolační vrstva a svrchní oblečení), dcera nebyla zpocená ani studená, a tak jsem se nebála ji stejným stylem obléct i na delší výlety - včetně celého dne venku na chladné Vysočině. I tam se skvěle osvědčilo, a to i po setmění, kdy šly teploty opravdu nízko. Přes den se střídavě pohybovala, lítala v lese, schovávala se v houští, ale i seděla v mokré trávě – a na plánované převlékání vůbec nedošlo. Takže za mě obrovské nadšení!

Na tomto místě bych chtěla doporučit skvělý článek o vrstvení přímo od Šijeme srdcem, najdete ho pod tímto odkazem. Jde o to dítěti zajistit tepelný komfort a zároveň prodyšnost.

Proč jedna bunda nestačí

I když je Adélce lišková bunda akorát, jsem moc ráda, že ji můžeme nově střídat i s ptáčky. Venku se totiž pohybujeme opravdu hodně, často celý den jen s pauzou na oběd a případný spánek (který už teď bohužel u starší nějak nepřichází…), a opravdu neřeším nějaké ušpinění. Písek, voda, bláto… nebo třeba takové ty malinké kamínky na hřišti, ve kterých se skvěle drží jemný prach, co jde tak špatně dolů z bot. Tomu všemu musí oblečení „odolat“ :-) Často jen setřu vlhkým hadříkem, když se ale Aďa hodně ušpiní nebo namočí, jsem ráda, že na odpolední procházku nebo výlet můžu sáhnout po druhé – v tu dobu čisté a suché – bundě. A kalhot doporučuju mít ještě více.

Překrásné mikinošaty

Neodolali jsme a k zářijovému svátku Adélce nadělili mikinošaty s liškami. Teď už se dělají v trošku jiném designu lišek, ale najdete i krásné jednobarevné. Za mě fakt pecka, skvěle sednou k legínám a překvapivě se nádherně hodily i k manšestrovým kalhotám, co si Adélka vybrala na výlet za babičkou (spolu s kabelkou).

Jindy do herničky zase vyrazila i s panenkou v nosítku.

Závěrem

Nabídka Šijeme srdcem se neustále rozšiřuje a já už se moc těším, až vyzkoušíme další věci – třeba náš nový set s ptáčky – funkční mikinu, baggy/tepláky či nápaditou mikču se stojáčkem suplujícím nákrčník. Slogan Šijeme srdcem, s láskou a v Česku je naprosto trefný a já moc děkuji za možnost toto oblečení zkoušet a používat! A budu se těšit u dalšího článku – chystáme se konečně vydat s Adélkou i ke koním, takže se můžete těšit na „softshell v akci“!

©2017 Šijeme srdcem | Obchodní podmínky